Annemarie

Corrigerende ondermode: wat, hoe en waarom?

Wist je dat veel slanke Hollywood celebs corrigerende ondermode dragen? Ze omschrijven het dragen van shapewear vaak als “het dragen van een extra laagje zelfvertrouwen”.

Waarom shapewear dragen?

Corrigerende ondermode is niet alleen maar bedoeld om slanker te lijken, maar vooral om je rondingen zo vloeiend mogelijk te maken onder je kleding. Wanneer je strakke of soepel vallende kleding draagt, kun je namelijk al snel zien waar de randen zitten en waar je lichaam zich aan de vorm van de (onder)kleding aanpast.

Uit onderzoek is gebleken dat de meeste vrouwen vinden dan ze minstens één ‘probleemzone’ op hun lichaam hebben, dit geldt zowel voor slanke als voor volslanke vrouwen. Omdat corrigerende ondermode steeds comfortabeler en vrouwelijker wordt, kun je het gemakkelijk dagelijks dragen om een bepaalde ‘probleemzone’ aan te pakken. Op deze manier kun je je rondingen beter accepteren en er een stuk zelfverzekerder uitzien in je dagelijkse kleding.

Voor iedere probleemzone is er geschikte shapewear

Voor sommige vrouwen is hun buik misschien de probleemzone, en voor anderen de heupen, de bovenbenen of de taille bijvoorbeeld. Omdat er zo veel verschillende soorten shapewear te koop zijn, kun je voor iedere zone een oplossing vinden. Om maar een paar soorten shapewear te noemen; onderjurkjes, body’s, hemdjes, control slips, taillevormers en leggings. Behalve de zone die je aan wilt pakken, is er nog een belangrijk punt om op te letten bij het kopen van corrigerend ondergoed, het soort ondergoed dat je kiest moet namelijk goed passen onder de kleding waarbij je het wilt dragen.

Shapewear afstemmen op je kleding

Onder een nauwsluitend jurkje kun je misschien niet dezelfde shapewear dragen als onder een paar strakke jeans en een topje. Vooral als je bijvoorbeeld een jurk met een open rug of een diep decolleté draagt. Het is daarom handig om tijdens het passen van shapewear ook de kleding waarbij je het wilt dragen aan te passen. Zo kun je goed zien of de shapewear het gewenste effect heeft en of je nergens je ondergoed onder de kleding uit kunt zien komen. Let hierbij ook goed op de kleur. Je zou misschien geneigd zijn om wit ondergoed te kiezen onder witte of lichte kleding, maar daardoor valt je ondergoed juist nog meer op. Een nude kleur of huidskleur is de beste optie voor onder lichtgekleurde kleding.

Tips voor tijdens het passen

Corrigerend ondergoed moet vrij strak zitten maar niet zo strak dat je je er niet prettig in voelt. Blijf daarom niet voor de spiegel staan tijdens het passen maar neem even de tijd om rond te lopen, te gaan zitten en te bukken bijvoorbeeld. Zo kom je er snel achter of je genoeg bewegingsvrijheid hebt. Kun je bijvoorbeeld wel gemakkelijk de trap op en af lopen met een strak onderjurkje aan? Kun je wel bukken om iets van de grond op te pakken? Dit is niet alleen belangrijk om praktische redenen maar ook omdat te strakke onderkleding je bloedsomloop af kan knellen, met alle gevolgen van dien. Door een beetje te bewegen tijdens het passen kom je er ook achter of de shapewear niet gaat oprollen, dit is ook een duidelijk teken dat je onderkleding te strak zit. Het is niet alleen ongezond voor je maar het staat ook nog eens lelijk om dikke randen van opgerolde shapewear onder je kleding te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *