Annemarie

Je hebt een uitnodiging ontvangen voor een cocktailfeestje…

Heb je een uitnodiging ontvangen voor een cocktailfeestje en weet je niet precies wat je moet dragen? Het vinden van een cocktailjurk lijkt misschien een moeilijke opgave, want hoe weet je nu precies wat wel en wat niet geschikt is voor een cocktailfeestje?

Wat is de dresscode?

De dresscode voor een typisch cocktailfeestje is vaak niet te formeel en ook niet te casual, maar ligt er lekker comfortabel tussenin. De dresscode komt wat dat betreft overeen met de sfeer van de party. Deze feestjes duren over het algemeen niet zo lang en zijn een kans om te netwerken en nieuwe mensen te leren kennen tijdens een hapje en een drankje. De sfeer is meestal ontspannen en gezellig, en dat betekent dat je eigenlijk wel alle kanten op kunt met je jurkje, zo lang je jurkje maar elegant en feestelijk is.

Welk model jurk?

Dit geeft je de keuze uit jurkjes van verschillende lengtes, strapless of halterjurkjes, korte of lange mouwen en noem maar op. Het belangrijkste is om netjes voor de dag te komen. Kies je voor een vrij korte jurk dan zorg je voor de nodige balans door er eentje te kiezen die bij het bovenlijfje wat meer bedekt is. Kies je voor een jurk tot op de knie dan mag je best wat decolleté showen om te zorgen dat de look niet te formeel is. Vroeger was het normaal dat cocktailjurkjes tot aan de knie kwamen maar tegenwoordig zijn ze wel wat korter, vooral voor jonge vrouwen.

Chique en feestelijk

Om voor een feestelijke look te zorgen mag je best creatief zijn met je kapsel, sierraden en accessoires. Hoge hakken zijn eigenlijk vanzelfsprekend onder een cocktailjurkje, net als panty’s. Je mag zowel open als gesloten schoenen dragen, zolang ze maar elegant en vrouwelijk zijn.

Kleurrijke jurkjes zijn een goede keuze voor een cocktailparty, maar een little black dress mag natuurlijk ook. Extra belangrijk bij een little black dress is dat je kiest voor een luxe materiaal, zoals bijvoorbeeld kant, zijde of een hoogwaardig synthetisch materiaal. Vermijdt katoen en jersey bijvoorbeeld, om te zorgen dat je jurkje er niet te casual uitziet. Kies je het verkeerde materiaal dan lijkt het namelijk al snel alsof je een zomerjurkje draagt.

Kies een model dat bij jou past

Voor iedere lichaamsvorm is er wel een geschikt model cocktailjurkje. Getailleerde jurkjes die wat wijder uitlopen zijn bijvoorbeeld zeer geschikt voor vrouwen met wat bredere heupen. Wil je graag wat meer rondingen creëren dan kun je kiezen voor een jurkje met een vloeiende rok. Een aansluitende jurk is altijd een goede keuze, maar ook hier is de stofkeuze erg belangrijk. Kies een kwaliteitsstof met een luxe en feestelijke uitstraling voor het perfecte plaatje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *